Red maden og spar penge.

Nu kan du spare mange penge og hjælpe mod madspild. Du redder maden og får det til meget billige priser.

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det er det ikke.

Der kommer flere og flere hjemmesider med vare, som snart bliver for gamle, men så sælges til rigtige billige priser.

Du finder en liste over hjemmesider her:

MOTATOS – En kæmpe handelsplatform med mange forskellige dagligvare til nedsatte priser.

Toogoodtogo – Her bestille du en pakke, som du ikke præcis kender indehold af. Ud over det navn den har og en kort info. Det kan f.eks. være Babypakken, lykkepakken, Santa Maria lykkepakke, Frokostpakke osv.

Madspild – Vi SKAL gøre noget

Reduktion af madspild er en vigtig og nødvendig indsats for at bevare vores planet og bekæmpe sult. Madspild opstår, når mad, der er egnet til menneskelig indtagelse, kasseres eller går til spilde. Det kan ske på forskellige stadier af fødevareforsyningskæden, fra produktion og forarbejdning til detailhandel og forbrug.

Der er flere måder, hvorpå vi kan bidrage til at reducere madspild i vores daglige liv. En af de vigtigste ting, vi kan gøre, er at være opmærksomme på vores indkøb og planlægge måltiderne i forvejen. Ved at lave en indkøbsliste og købe kun det, vi har brug for, kan vi undgå overskud og spild. Vi kan også være opmærksomme på udløbsdatoer og bruge først de fødevarer, der er ved at udløbe.

En anden måde at reducere madspild er at opbevare og opbevare fødevarer korrekt. Dette inkluderer at opbevare dem ved den rette temperatur, organisere køleskabet og fryseren, og bruge op rester på en kreativ måde. Ved at være opmærksomme på, hvordan vi opbevarer vores mad, kan vi forlænge holdbarheden og undgå at smide mad ud unødigt.

Der er mange muligheder for at stoppe madspild.

Vi kan også reducere madspild ved at donere overskydende mad til velgørende organisationer eller lokale fødevarebanker. Dette sikrer, at overskudsmad går til dem, der har brug for det, i stedet for at blive kasseret.

Endelig kan vi også være opmærksomme på vores portioner og undgå at lave for meget mad. Ved at lave passende portioner og gemme rester til senere måltider kan vi undgå at kassere overskydende mad.

Reduktion af madspild er en indsats, der kræver samarbejde på tværs af hele fødevareforsyningskæden, fra producenter og detailhandlere til forbrugere.

Ved at være opmærksomme på vores indkøb, opbevaring og forbrug af mad kan vi alle bidrage til at reducere madspild og bevare vores ressourcer. Det er en lille, men vigtig handling, der kan have en stor indvirkning på vores planet og samfund.

 

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close